Spring til indhold

Intel® oneAPI Base & HPC Toolkit

Tag din HPC, Enterprise, AI og Cloud-applikationer til det maksimale - med hurtig, skalerbar og bærbar parallel kode

Intel® oneAPI Base & HPC Toolkit er en omfattende suite af udviklingsværktøjer, der gør det hurtigt og nemt at bygge moderne kode, der får hver eneste ounce ydeevne ud af de nyeste Intel®-processorer i højtydende computerplatforme (HPC). Intel® oneAPI Base & HPC Toolkit forenkler oprettelse af kode med de nyeste teknikker inden for vektorisering, multi-threading, multi-node, hukommelsesoptimering og accelerator-offloading.

 • Et tværarkitektursprog Data Parallel C++ sammen med C++ og Python.
 • Klassens bedste compilere og ydeevnebiblioteker.
 • Avancerede analysatorer og debuggere.
 • Et CUDA-kodemigreringsværktøj.

De værktøjer, der omfattede Intel Parallel Studio XE, er nu inkluderet i Intel oneAPI Base & HPC Toolkit. For at opgradere din Intel Parallel Studio XE-licens, kontakt Alfasoft for oneAPI Promotion Upgrade Price.

Om

Hvad er Intel oneAPI?

Bryd væk fra proprietære enkeltarkitektursprog og lever parallel programmeringsproduktivitet med kompromisløs ydeevne til Intel® CPU'er og acceleratorer. Udnyt Priority Support til hurtig udvikling med direkte adgang til Intels ingeniører for tekniske spørgsmål.

Intel oneAPI Base & HPC Toolkit hjælper udviklere, forskere og dataforskere med at udvikle performant kode hurtigt og korrekt og skalere computerintensive arbejdsbelastninger, der udnytter avancerede funktioner Intel CPU'er, GPU'er, FPGA'er og HPC-klynger. Det inkluderer brancheførende C++- og Fortran-kompilere, standarddrevet OpenMP-understøttelse, MPI-bibliotek og benchmarks og avancerede analyseværktøjer til design, MPI, klyngetuning og klyngesundhedstjek for at forbedre oppetid og produktivitet.

Intel oneAPI Base & HPC Toolkit inkluderer alle Intel-kompilatorerne (C/C++, Fortran, DPC++ osv.) og understøttelse af flere platforme (Windows, Linux og Mac OSX) for at give dig mere fleksibilitet for fremtiden.

Byg, analyser, optimer og skaler hurtige HPC-applikationer til forskellige arkitekturer med vektorisering, multithreading, multi-node parallelisering og hukommelsesoptimeringsteknikker ved hjælp af Intel oneAPI Base & HPC Toolkit.

 • Byg
  Forenkle implementering af HPC-applikationer på tværs af arkitektur på Intel CPU'er og acceleratorer ved hjælp af Intels brancheførende compilere og biblioteker. Skab effektivt hurtig parallel kode og boost applikationsydelsen, der udnytter avancerede funktioner i nuværende og fremtidige Intel®-arkitektur.
 • Analyse
  Mål hurtigt applikationsydelse, ressourceforbrug og områder til optimering for at sikre hurtig ydeevne på tværs af arkitektur.
 • Optimer
  Lær, hvordan ressourceforbrug påvirker din kode - inklusive computer, hukommelse, I/O og mere for at træffe fornuftige designbeslutninger på tværs af arkitektur.
 • Understøtter HPC-standarder, herunder C/C++, Fortran, Python, OpenMP og MPI, for nem integration med ældre kode.
 • Fungerer problemfrit med andre Intel-værktøjer for at accelerere specialiserede arbejdsbelastninger (AI-analyse, gengivelse, deep learning-inferens, videobehandling osv.).
 • Udnyt Priority Support. Intel tilbyder muligheden for at oprette forbindelse direkte til Intel-ingeniører for at få svar på tekniske spørgsmål.

Hvem har brug for det

C, C++, Data Parallel C++, Fortran, Python, OpenMP og MPI softwareudviklere og arkitekter, der bygger HPC, enterprise, AI og cloud-løsninger • Udviklere, der ønsker at maksimere deres softwares ydeevne og fleksibilitet for at understøtte tværarkitekturer på nuværende og fremtidige Intel®-platforme.

Hvad det Does

 • Opretter hurtig parallel kode. Boost applikationsydelse, der skalerer på nuværende og fremtidige Intel-platforme med brancheførende compilere, ydeevnebiblioteker, ydeevneprofilere og kode- og klyngeanalyseværktøjer.
 • Opbygger kode hurtigere. Forenkle processen med at skabe hurtig, skalerbar, pålidelig parallel kode.
 • Leverer Priority Support. Opret forbindelse direkte til Intels ingeniører for fortrolige, hurtige svar på tekniske spørgsmål. Få adgang til ældre versioner af produkterne. Og modtag opdateringer i et år.

oneAPI-licensering

Licenserne og navngivningen af ​​udgaverne er ændret med lanceringen af ​​oneAPI.

Understøttede platforme

Intel oneAPI Base & HPC Toolkit tilbydes med støtte til Windows, Linux og Mac OS. Support til alle OS er inkluderet med hver licens.

Sprog

Intel oneAPI Base & HPC Toolkit tilbydes med understøttelse af Fortran, C++ og Data Parallel C++. Understøttelse af alle beskrevne sprog er inkluderet i hver licens.

Editions

Intel oneAPI Base & HPC Toolkit tilbydes i to udgaver: Single-Node og Multi-Node.

Målplatformene for udvikling og implementering kan variere fra en arbejdsstation til en multi-node klynge, der kræver forskellige støtteindsatser. Vælg det betalte produkt med den support, der bedst passer til den målrettede brugte model:

 • Intel® oneAPI Base og HPC Toolkit Single-Node: Målplatform for delt hukommelsessystems inklusive pc'er, bærbare computere eller arbejdsstationer.
 • Intel® oneAPI Base og HPC Toolkit Multi-Node: Målplatform for delt hukommelsessystems såsom pc'er, bærbare computere, arbejdsstationer eller distribueret hukommelse højtydende computerklynger.
Overgang fra IPS til Intel oneAPI

Konvertering fra Intel Parallel Studio til oneAPI Base og HPC Toolkit

Ved opgradering genereres et nyt serienummer for oneAPI-licensen, og det tidligere IPSXE-serienummer er markeret som "pensioneret". Alle IPSXE-ejere vil stadig være i stand til at bruge alle deres IPSXE-værktøjer efter opgraderingen.

Derudover udvides disse IPSXE-licenser i de fleste tilfælde ikke kun til at omfatte nye komponenter, men de får normalt også en komplet værktøjspakke inklusive C++ og Fortran-kompilere (begge!) for et ekstra operativsystemstem.

Hvis du f.eks. har IPSXE Composer Edition til Fortran, Windows med aktiv support, som følge af overgangen til Intel® oneAPI Base & HPC Toolkit, vil du også modtage en licens til brug under Linux, som så også inkluderer Intel Fortran Compiler og MKL til Linux.

Er du en aktuel Intel Parallel Studio XE-bruger? For at minimere omkostningerne og gøre overgangen til oneAPI så gnidningsfri som muligt, kontakt Alfasoft, FØR du opgraderer din licens i IRC.

Opgraderingskampagne

Kunder, der planlægger en Support Service Renewal (SSR) af deres IPSXE-licens, bør tjekke, om en afgiftspligtig opgradering til oneAPI ikke er den billigere løsning frem for en IPSXE-support og -vedligeholdelsesfornyelse. Kontakt venligst Alfasoft for at kontrollere, om dette er tilfældet. Vigtigt: Et "Opgraderingskampagner"-tilbud kan kun bruges, så længe din IPSXE-licens til oneAPI ikke er blevet opgraderet gratis. Dvs. Konkret: følg ikke linket til den gratis opgradering på IRC, men spørg os på forhånd, hvis du overvejer en SSR af din IPSXE-licens.

Klik her for at læse Intel OneAPI Base og HPC Toolkit Hvidt papir!

Inkluderet

Hvad er inkluderet i Intel oneAPI & HPC Toolkit?

 • Intel® oneAPI DPC++/C++-kompiler
  En standardbaseret, CPU, GPU og FPGA compiler, der understøtter Data Parallel C++, C++, C, SYCL og OpenMP. der udnytter velafprøvet LLVM-kompilerteknologi og Intels historie med compilerlederskab til ydeevne. Oplev problemfri kompatibilitet med populære compilere, udviklingsmiljøer og operativsystemerstems.
 • Intel® C++ Compiler Classic
  En standardbaseret C/C++ compiler, der understøtter OpenMP med fokus på CPU-udvikling. Udnyt flere kerner og indbyggede teknologier i platforme baseret på Intel® CPU-arkitekturer. Oplev problemfri kompatibilitet med populære compilere, udviklingsmiljøer og operativsystemerstems.
 • Intel® Fortran Compiler (Beta) til XPU-udvikling
  En standardbaseret CPU- og GPU-compiler, der understøtter Fortran og OpenMP. Udnytter velafprøvet LLVM-kompilerteknologi og Intels historie med compilerlederskab til ydeevne. Oplev problemfri kompatibilitet med populære compilere, udviklingsmiljøer og operativsystemerstems.
 • Intel® Fortran Compiler Classic
  En standardbaseret Fortran-compiler, der understøtter OpenMP, fokuseret på CPU-udvikling. Udnyt flere kerner og indbyggede teknologier i platforme baseret på Intel® CPU-arkitekturer. Oplev problemfri kompatibilitet med populære compilere, udviklingsmiljøer og operativsystemerstems.
 • Intel® Cluster Checker
  Bekræft, at klyngekomponenter arbejder problemfrit sammen for optimal ydeevne, forbedret oppetid og lavere samlede ejeromkostninger.
 • Intel® VTune Profiler
  Ydelsesanalyseværktøj til serielle og flertrådede applikationer. Intel VTune Profiler optimerer applikationens ydeevne, system ydeevne, og system konfiguration til HPC, cloud, IoT, medier, storage og mere.
 • Intel® Inspector
  Find og fejlfind tråde, hukommelse og vedvarende hukommelsesfejl tidligt i designcyklussen for at undgå dyre fejl senere.
 • Intel® MPI-bibliotek
  Lever fleksibel, effektiv, skalerbar klyngemeddelelser på Intel®-arkitektur.
 • Intel® Trace Analyzer og Collector
  Forstå MPI-applikationsadfærd på tværs af dens fulde kørselstid.
 • Intel® oneAPI DPC++ bibliotek
  Fremskynd dataparallelle arbejdsbelastninger med disse nøgleproduktivitetsalgoritmer og -funktioner.
 • Intel® oneAPI Threading Building Blocks
  Forenkle parallelitet med dette avancerede skabelonbibliotek for trådning og hukommelsesstyring.
 • Intel® oneAPI Math Kernel Library
  Fremskynd matematiske behandlingsrutiner, herunder matrixalgebra, hurtige Fourier-transformationer (FFT) og vektormatematik.
 • Intel® oneAPI Data Analytics-bibliotek
  Forøg maskinlæring og dataanalyseydelse.
 • Intel® oneAPI Video Processing Library
  Lever hurtig videoafkodning, -kodning, -omkodning og -behandling i realtid i høj kvalitet.
 • Intel® Advisor
  Designkode til effektiv vektorisering, threading og aflæsning til acceleratorer.
 • Intel® Distribution til Python
  Opnå hurtig matematikintensiv arbejdsbelastning uden kodeændringer til datavidenskab og maskinlæringsproblemer.
 • Intel® DPC++-kompatibilitetsværktøj
  Migrer legacy CUDA-kode til et multi-platform program i DPC++ kode med denne assistent.
 • Intel® Integrated Performance Primitives
  Hastighedsydelse af billedbehandling, signalbehandling, datakomprimering, kryptografi og mere.

Nyheder

Nye funktioner i Intel oneAPI

Intel-software – Intel oneAPI Toolkit 2022

2022 RELEASE HØJDEPUNKTER

 • Intel DPC++/C++ Compiler inkluderer nye SYCL 2020-funktioner, nye openMP 5.x-funktioner og nye platformsoptimeringer til nyligt udgivet og kommende Xeon Scalable Processor.
 • Intel Fortran Compiler, baseret på LLVM-teknologi, er nu fuldt produktionsklar til CPU'er og GPU'er.
 • Intel® VTune Profiler introducerer understøttelse af Intel® mikroarkitekturkode med navnet Alder Lake i analyser af mikroarkitekturudforskning og hukommelsesadgang.
 • Intel® oneAPI Deep Neural Networks Library giver dig nu mulighed for problemfrit at drage fordel af nye Intel AMX-instruktioner i fremtidige Intel Xeon-skalerbare processorer til int8-inferens og bfloat16-træning af AI-arbejdsbelastninger.
 • Intel Fortran Compiler understøtter nu OpenMP 5.1 compute offload til GPU'er, næsten fuldstændig understøttelse af Fortran 2003 og understøttelse af de mest almindeligt anvendte Fortran 2008 funktioner.
 • Intel MPI inkluderer nye ydelsesoptimeringer til Google Cloud Platform-stof. (OFI/tcp)
 • Intel®-processoroptimeringer i compilere og ydeevnebiblioteker og fortsatte CPU-ydeevneforbedringer. Intel® oneAPI DPC++/C++ Compiler tilføjer nye SYCL 2020-funktioner og udvidelser og udvider sin OpenMP 5.x-understøttelse.
 • Tilføjet support til Microsoft Visual Studio 2022.
 • Udviklere er nu i stand til at bruge værktøjer via intel-meta-laget, der leveres gennem OpenEmbedded eller Yocto Project til at accelerere udviklingen af ​​optimerede Yocto Project Linux-kerner og -applikationer.
 • Python 3.9 er nu understøttet med ny dataparallel Python-teknologi, der giver nul kopiering af dataudveksling på tværs af pakker.
 • Intel® Neural Compressor udvider funktionaliteten med nye algoritmer og metoder til PyTorch og TensorFlow og et domænespecifikt accelerationsbibliotek til NLP-modeller.
 • Intel® Optimization for PyTorch understøtter nu Python 3.9 og Microsofts Windows Tilskudstem til Linux (WSL).
 • Nu inkluderet i toolkit er Intel® Implicit SPMD Program Compiler (ISPC), en variant af C-programmeringssproget med udvidelser til "single program, multiple data" (SPMD) programmering, for øget gengivelsesydelse.
 • Intel® Open Image Denoise understøtter nu 16 bit halvpræcision flydende kommabilleder og nye bufferfunktioner for bedre generel ydeevne.
 • Den seneste version af Intel® OSPRay forbedrer bevægelsessløring med Quarternions og understøttelse af rullende lukker, mens Intel® OSPRay Studio forbedrer brugen af ​​Python-binding og forbedrer gITF-understøttelse.
 • 32-bit Intel® Integrated Performance Primitives (Intel® IPP) og 32-bit Intel® oneAPI Math Kernel Library (oneMKL) på Windows* OS leveres separat som en del af Intel® oneAPI Base Toolkit 32-bit pakke. Den kan downloades her som en tilføjelse, der kræver Intel® oneAPI Base Toolkit skal installeres først.
 • Tilføjet support til Microsoft* Windows Tilskudstem til Linux 2 (WSL2) på CPU og for begrænsede komponenter på GPU. For mere information om brug henvises til Brug Intel® oneAPI Toolkits på Microsoft* Windows Tilskudstem til Linux 2 (WSL 2).

NYE FUNKTIONER (KOMPONENTBESKRIVELSE)

Intel® oneAPI Fortran Compiler 2022.0

 • Intel® oneAPI-produktpakkerne indeholder to Fortran-kompilere. Intel® Fortran Compiler Classic (ifort) giver klassens bedste Fortran-sprogfunktioner og ydeevne til CPU. Intel® Fortran Compiler (ifx) gør det muligt for udviklere, der har brug for OpenMP*-offload til Intel GPU'er. OpenMP 5.0, 5.1 GPU-offload-funktionerne i ifx er ikke tilgængelige i ifort. For kalenderåret 2022 fortsætter ifort med at være vores bedste Fortran-kompiler til kunder, der ikke har brug for GPU-offload-support. Standardkompileren til Microsoft Visual Studio*-miljøet er ifort.
 • Vores seneste compiler, Intel® Fortran Compiler (ifx), er produktionsklar til CPU'er og GPU'er. ifx er baseret på Intel® Fortran Compiler Classic (ifort) frontend og runtime biblioteker, men bruger LLVM backend compiler teknologi. I denne indledende udgivelse implementerer ifx fuldstændigt Fortran 77, Fortran90/95, Fortran 2003 (undtagen parameteriserede afledte typer) og Fortran 2008 (undtagen coarrays) sprogstandarder og OpenMP 4.5 og OpenMP 5.0/5.1 direktiver og aflæsningsfunktioner. ifx er binær (.o/.obj) og modulfil (.mod) kompatibel. Binære filer og biblioteker genereret med ifort kan sammenkædes med binære filer og biblioteker bygget med ifx, og .mod filer genereret med den ene compiler kan bruges af den anden (kun 64-bit mål). Begge compilere bruger de samme runtime-biblioteker. ifx matcher muligvis ikke ydeevnen af ​​ifort-kompilerede applikationer. Ydeevne og Fortran Standard sprogforbedringer vil komme i ifx med hver opdateringsudgivelse i hele 2022.
 • I denne udgivelse er ifx-versionsnummeret 2022.0.0, og ifort-versionsnummeret er 2021.5.0.

Intel® oneAPI DPC++/C++ Compiler 2022.0

 • Intel® oneAPI DPC++/C++ Compiler tilføjer nye SYCL 2020-funktioner og udvidelser og udvider sin OpenMP 5.x-understøttelse.
 • Nye platformsoptimeringer til nyligt udgivne og kommende Intel-processorer.
 • Tilføjet support til Microsoft Visual Studio 2022.

Intel® oneAPI DPC++ Library (oneDPL) 2021.6

 • Intel® oneAPI DPC++ Library tilføjer serielle versioner af følgende algoritmer: for_each_n, copy, copy_backward, copy_if, copy_n, is_permutation, fill, fill_n, move og move_backward, hvilket giver udviklere mulighed for at aktivere disse funktioner direkte i SYCL-enhedskoden. For detaljer, se Testede standard C++ API-referencer.
 • Denne udgivelse tilføjer muligheden for at bruge OpenMP til parallelitet på trådniveau. Algoritmer lanceret med dpl::execution::par/par_unseq-politikker kan køre oven på OpenMP parallelle regioner som et alternativ til oneTBB eller seriel udførelse. Dette gør det muligt for udviklere, der allerede bruger OpenMP på multicore CPU'er, også at bruge oneDPL højniveau parallelle algoritmer i deres koder uden at indføre ekstra afhængigheder og ydeevnerisici

Intel® DPC++-kompatibilitetsværktøj 2022.0

 • Migration er forbedret for CUB, CUDA Driver og CUDA-egenskaber API-migrering
 • Introduceret ny mulighed for automatisk at generere make-filer til nyligt migrerede DPC++-kildefiler

Intel® oneAPI Math Kernel Library (oneMKL) 2022.0

 • Den nye oneMKL-understøttelse af BLAS & LAPACK LP64/ILP64 giver brugerne mulighed for at bruge både 32-bit heltalsgrænseflader og 64-bit heltalsgrænseflader i samme applikation.
 • Tilføjet ny understøttelse af FFT MKL_Verbose, Sparse matrix multiplikation til videnskabelig databehandling.
 • Intel® oneAPI Math Kernel Library-optimeringer til Intel® Xeon®- og Xe-arkitekturer.

Intel® oneAPI Threading Building Blocks (oneTBB) 2021.5

 • Tilføjet understøttelse af Microsoft Visual Studio 2022* og Python 3.9*.
 • Intel® oneAPI Threading Building Blocks forbedrede sin synkroniseringsmekanisme for at reducere stridigheder, når flere opgavearenaer bruges samtidigt, hvilket gør det muligt for task_arena'er at være mere uafhængige og flere task_arena'er til at udføre samtidigt/samtidigt uden præstationspåvirkning.

Intel® Distribution til GDB* 2021.5

 • Tilføjet support til Microsoft Visual Studio 2022. Registrer og advare udviklere automatisk om en fejlretningsversion, der ikke passer mellem vært og målsystem til Intel® Distribution af GDB i Microsoft Visual Studio.
 • Forbedret GPU-fejlretningsoplevelse ved at tilføje en ny sikker serverforbindelsesmekanisme til Intel® Distribution for GDB*.

Intel® Integrated Performance Primitives (Intel IPP) 2021.5

 • Tilføjede optimeringer til Intel® IPP Cryptographys AES-GCM (Advanced Encryption Standard – Galois Counter Mode) for mindre pakkestørrelser til 3. generation af Intel® Xeon® Processor Scalable (SPR).
 • Intel® Integrated Performance Primitives-billedbehandling tilføjede ny funktionalitet til CT- og MR-maskinedatatyper ved at tilføje datatypen 6s (kort fortegn) med 3D-størrelsesændring.

Intel® oneAPI Collective Communications Library (oneCCL) 2021.5

 • Intel® oneAPI Collective Communications Library tilføjer produktivitetsforbedringer med en ny hændelsessporingsmekanisme baseret på SYCL-hændelser og for tilføjelse af OFI/verbs-udbyder med Linux dmabuf-understøttelse direkte fra pakken uden at skulle bygge den manuelt.

Intel® oneAPI Data Analytics Library (oneDAL) 2021.5

 • Den nye Intel® Extension for Scikit-learn* t-SNE (Stochastic Neighbor Embedding) funktioner forbedrer udviklerens evne til at tage store højdimensionelle data og visualisere dem på et lavdimensionelt (tænk 2d/3d) kort.
 • Introduceret Intel® oneAPI Data Analytics Library distribuerede understøttelse af DPC++ maskinlæringsalgoritmer, herunder beslutningsskov, DBSCAN, K-midler og kovarians.
 • Intel® oneAPI Deep Neural Networks Library (oneDNN) 2021.5
 • Intel® oneAPI Deep Neural Networks Library giver dig nu mulighed for problemfrit at drage fordel af nye Intel® AMX-instruktioner i fremtidige Intel® Xeon® Scalable Processor til int8-inferens og bfloat16-træning AI-arbejdsbelastninger

Intel® oneAPI Video Processing Library (oneVPL) 2021.7

 • Intel® oneAPI Video Processing Library (oneVPL) understøtter nu Python 3.7*.
 • Derudover inkluderer nye funktioner C++ og Python bindingsopdateringer, der tilføjer forbedrede egenskaber, understøttelse af AV1 kodet temporale lag parameterudvidelser og en opdatering til prøveværktøjerne

Intel® Distribution til Python* 2022.0

 • Intel® Distribution for Python understøtter nu Python version 3.9
 • dpctl-pakken tilbyder udviklere øgede fejlfindingsmuligheder med forbedret fejlhåndtering og rapportering
 • Data Parallel Python-teknologi giver nu nul-kopier dataudvekslingsydelse på tværs af pakker

Intel® Advisor 2022.0

 • Intel® Advisor er blevet opdateret til at inkludere nyere versioner af tredjepartskomponenter, som inkluderer funktions- og sikkerhedsopdateringer.
 • Giver nu praktiske anbefalinger til at optimere GPU General Purpose Register Files (GRF) og mere omfattende analyse med udvidet GPU-hukommelse og beregningsdata.

Intel® VTune™ Profiler 2022.0

 • Intel® VTune™ Profiler introducerer understøttelse af Intel® mikroarkitektur kodenavnet Alder Lake i analyser af mikroarkitekturudforskning og hukommelsesadgang.
 • Profil DirectX-applikationer på CPU-værten for at identificere hullerne mellem API-kaldene og årsagerne til sådanne ineffektiviteter.
 • Annoter din kode og indsaml vilkårlig statistik om FreeBSD OS med lidt eller ingen overhead ved hjælp af Instrumentation and Tracing Technology API (ITT API).

Diagnostics Utility til Intel® oneAPI Toolkits

 • Nyt understøttet operativsystemstems:
  • SLES* 15 SP3
  • RHEL* 8.3
 • Mulighed for at opdatere kompatibilitetsdatabase fra onlinelager.
 • Brugeroplevelsesforbedringer blev udført for at afspejle brugerundersøgelsernes feedback.
 • Dette hjælpeprograms kilder er tilgængelige i open source.
 • Nye implementerede kontroller:
  • Oneapi_env_check viser versionsoplysningerne for de oneAPI-produkter, der er installeret i miljøet.
  • dependencies_check verificerer kompatibiliteten af ​​oneAPI-produktversioner og GPU-driverversioner.
  • Debugger_check verificerer, om miljøet er klar til at bruge Intel® Distribution for GDB*.

Visual Studio Code Extensions til Intel® oneAPI Toolkits

 • DevCloud Connector til Intel® oneAPI Toolkits
  • Valg af node med ønsket HW i indstillinger med en kort beskrivelse. Forbindelse til denne node.
  • Fejlhåndtering, hvis den valgte node ikke er tilgængelig.
  • PBS-job, der er oprettet ved udvidelse, hedder nu "vscode".
  • Tilslutningstid reduceret til 30 sek (fra 45-50 sek).
 • GDB med GPU Debug Support til Intel® oneAPI Toolkits
  • Offline hjælpeside til Intel® Distribution for GDB-kommandoer.
  • Funktionen Hurtig standardfejlfindingskonfigurationsindstillinger.
  • Opdateringer for at løse brugeroplevelsesproblemer.
 • Miljøkonfigurator til Intel® oneAPI Toolkits
  • initialisering af oneAPI-miljø i Windows fungerer nu uden administratorrettigheder.
  • Kodeeksempelbrowser til Intel® oneAPI Toolkits.
  • Ny kommandopaletbaseret metode til at gennemse prøver.
  • Forbedring af UI/UX – opret automatisk en ny mappe til de valgte prøver.
  • UI/UX-forbedring – opdateringer til indstillinger afspejles i realtid.
 • Analysekonfigurator til Intel® oneAPI Toolkits
  • Kodefuldførelsesstykker og svævepunkter for FPGA-attributter.
  • Tilføjet automatisk detektion, hvor VTune og Advisor er installeret.

Intel® FPGA-tilføjelse til oneAPI Base Toolkit 2022.1 (valgfri)

 • OpenCL runtime miljøet (en del af DPC++ runtime for FPGA'er) er nu open source.
 • Tilføjet understøttelse af Intel® brugerdefinerede platforme med Intel® Quartus® Prime softwareversion 21.3.
 • Intel® FPGA-tilføjelse til oneAPI Base Toolkit understøtter nu "hurtigt, fladt BSP-kompileringsflow", hvilket giver BSP-skabere mulighed for at reducere deres BSP-størrelse og kompleksitet, hvilket fører til lettere og hurtigere gulvplanlægning.

Afskrivningsmeddelelser

 • Microsoft Visual Studio* 2017-integration er forældet og vil blive fjernet i en fremtidig udgivelse

Systemkrav

Systemkrav

Almindelige hardwarekrav

CPU-processorkrav

Systems baseret på Intel® 64-arkitekturer nedenfor understøttes som værts- og målplatforme.

 • Intel® Core™-processorfamilie eller højere
 • Intel® Xeon®-processorfamilie
 • Intel® Xeon® skalerbar processorfamilie

Krav til acceleratorer

 • Integrerede GEN9 eller højere GPU'er inklusive nyeste Intel® Iris® Xe MAX-grafik
 • FPGA-kort: se Intel(R) DPC++ Compiler System Krav.

Krav til diskplads

 • ~3 GB diskplads (minimum), hvis du kun installerer compiler og dens biblioteker: Intel oneAPI DPC++/C++ Compiler, Intel® DPC++ Compatibility Tool, Intel® oneAPI DPC++ Library og Intel® Threading Building Block
 • Maksimalt ~24 GB diskplads, hvis alle komponenter installeres

Under installationsprocessen kan installationsprogrammet have brug for op til 6 GB ekstra midlertidigt disklager til at administrere download- og melleminstallationsfilerne.

Hukommelseskrav

 • 8 GB RAM anbefales
 • For FPGA-udvikling, se Intel(R) DPC++ Compiler System Krav.

Almindelige softwarekrav

Driftssystem Krav

Driftssystemnedenstående er understøttet på Intel® 64 Architecture. Individuelle værktøjer kan understøtte yderligere operativsystemstems og arkitektur konfigurationer. Se de individuelle værktøjsudgivelsesbemærkninger for alle detaljer.

For at udvikle applikationer til aflæsning til acceleratorer som GPU eller FPGA kræves en specifik version af GPU-driveren til det understøttede operativsystemstem. Besøg venligst installationsvejledningen til Intel® oneAPI Toolkits afsnittet "Installer Intel GPU-drivere" for at få opdateret information.

Til Linux

 • GNU* Bash er påkrævet til lokal installation og til opsætning af miljøet til at bruge toolkit.

Til CPU Host/Target Support

Til GPU Accelerator Support

Til Windows

Til CPU-understøttelse

Til GPU Accelerator Support

Til macOS

Processorer

 • Intel® Xeon®-processorer
 • Intel® Xeon® skalerbare processorer
 • Intel® Core ™ processorer

GPU'er

 • Intel® Processor Graphics Gen9 og nyere
 • Xe arkitektur

Sprog

 • Data Parallel C++ (DPC++) og SYCL (Bemærk skal have Intel oneAPI Base Toolkit installeret)
 • C og C ++

Driftssystems

 • Windows
 • Linux
 • macOS (Ikke alle Intel oneAPI HPC Toolkit komponenter er tilgængelige til macOS. Følgende komponenter er inkluderet: Intel® C++ Compiler Classic og Intel® Fortran Compiler Classic.)

Udviklingsmiljøer

 • Kompatibel med compilere fra Microsoft, GCC, Intel og andre, der følger etablerede sprogstandarder
 • Windows: Microsoft Visual Studio
 • Linux: Eclipse*

Distribuerede miljøer:

 • MPI

Open Fabrics Interfaces (OFI) rammeimplementering, der understøtter følgende

 • InfiniBand*
 • iWARP, RDMA over Converged Ethernet (RoCE)
 • Amazon Web Services Elastic Fabric Adapter (AWS EFA)
 • Intel® Omni-Path Architecture (Intel® OPA)
 • Ethernet, IP over InfiniBand (IPoIB), IP over Intel OPA

Licenser

Licensmuligheder

oneAPI og overgangen fra Intel Parallel Studio

Intel oneAPI transmissionsmatrix

Single-Node vs Multi-Node

 • Single-Node: understøttet til brug på bærbar, notebook, desktop, pc eller arbejdsstation
 • Multi-Node: understøttet til brug på bærbar, notebook, desktop, pc, arbejdsstation og distribueret hukommelsestemdvs. HPC-klynger
  • De applikationer, som udvikleren skriver, bestemmer, hvilken mulighed de skal købe

Licensstyper

Navngivet bruger

 • 10 arbejdsgruppe (tidligere 2-sæder samtidig). Support til op til 10 udviklere
 • 25 arbejdsgruppe (tidligere 5-sæder samtidig). Support til op til 250 udviklere
 • 50 Arbejdsgruppe. Support til op til 50 udviklere

Med oneAPI Toolkit behovet for licensserver er blevet fjernet. Brugere skal overholde Intels EULA og købe antallet af pladser for at matche antallet af brugere, der skal bruge softwaren samtidigt.

 • Akademisk
  Kun uddannelsesinstitutioner; gymnasier og universiteter, der underviser studerende på videregående uddannelser for at opnå en grad
 • Kommerciel
  Alle andre brugere, herunder offentlige og almennyttige institutioner, der ikke er gradsbevilgende
 • Sprog
  Intet sprogvalg. Intel oneAPI Base & HPC Toolkit inkluderer både Fortran, C++, Data Parallel C++ og Python compilere i samme SKU.
 • Driftssystems
  Alle understøttede OS'er vil blive inkluderet i den samme SKU - Windows, Linux, macOS. Intet OS valg.

Netværkslicenser ændres med Intel oneAPI Toolkit

Netværkslicenser (samtidige) er stadig tilgængelige som 2 og 5 samtidige brugerlicenser, men disse navngives anderledes med oneAPI:

 • 10 arbejdsgrupper betyder, at op til 10 udviklere kan få support. Denne licenstype hed tidligere 2 Concurrent.
 • 25 arbejdsgrupper betyder, at op til 25 udviklere kan få support. Denne licenstype hed tidligere 5 Concurrent.
 • 50 Workgroup betyder, at op til 50 udviklere kan få support.

Dvs. for oneAPI er der sat et maksimalt antal udviklere for netværkslicenserne, som derefter kan registreres i IRC'en og har ret til at anmode om Intels tekniske support i det fortrolige Intel Online Service Center. FlexLM er ikke længere inkluderet i netværkslicenserne (som det var tilfældet med IPSXE). Licens- og brugsbegrænsninger følger nu af det juridiske grundlag (dvs. licensaftalen – EULA).

Præstationsanalysatorer og biblioteker

Analysatorer (dvs. VTune Profiler og MPI) og biblioteker vil ikke længere være tilgængelige som selvstændige produkter.

 • Nye licenser vil kun være tilgængelige ved køb af oneAPI Base or oneAPI Base & HPC Toolkit Single Node eller Multi-Node, afhængigt af produktet.
 • Opgraderingskampagner til oneAPI er tilgængelige for eksisterende brugere med aktiv support

Eksisterende brugere – hvad er det næste?

Alle registrerede brugere af Intel Parallel Studio og Intel System Studio (ISPXE eller ISS) med aktiv support vil modtage en e-mail fra Intel med mulighed for gratis at opgradere til det oneAPI-produkt, der svarer til deres eksisterende produkt.

 • Hvis brugeren vælger den gratis opgraderingsmulighed, vil deres eksisterende ældre produkt blive trukket tilbage, og et nyt serienummer vil blive udstedt til den samme slutdato for support som deres ældre produkt.
 • Når de er opgraderet til oneAPI, vil brugerne være berettiget til alle versionsopdateringer og opgraderinger, som Intel udgiver til oneAPI, mens deres supportaftale er aktiv.
 • For fortsat support kan kvalificerede brugere købe oneAPI SSR SKU'er
 • Hvis brugeren doeHvis brugeren ikke vælger at opgradere til oneAPI, kan brugeren fortsætte med at bruge deres eksisterende produkt, men de vil ikke modtage nogen nye versionsopdateringer (medmindre der er sikkerhedsfejlrettelser)
 • De vil kun kunne forblive på den version, de ejer i øjeblikket.
 • Brugere med aktiv support vil fortsat have det gratis opgraderingslink tilgængeligt for dem, mens support til deres licens forbliver aktiv. Når supporten udløber, forsvinder den gratis opgraderingsmulighed.
 • Brugere, der har support i fornyelsesområdet efter udløb, kan købe en SSR SKU efter udløb for deres eksisterende produkt for at få deres support aktiv. Derefter vil de modtage et link til at opgradere til oneAPI gratis som en del af deres service- og supportaftale.

oneAPI Upgrade Promotion: tilgængelig for IPSXE-brugere med aktiv support til en nedsat pris i en begrænset periode

 • Upgrade Promo SKU kan være en mere omkostningseffektiv mulighed for eksisterende Composer Edition-brugere at købe i stedet for at vælge det gratis oneAPI Upgrade-tilbud, afhængigt af den type licens, de ejer.
 • Brugere skal være opmærksomme på, at opgraderingskampagnerne KUN er kvalificerede til køb, FØR de klikker på "Opgrader" til oneAPI, hvis de i øjeblikket er under aktiv support.
 • Når en bruger opgraderer gratis, forsvinder opgraderingskampagnen.
 • Ny opdatering: IPSXE-brugere, der har support, der er udløbet mindre end 6 måneder, kan også købe en oneAPI Upgrade Promotion SKU.
 • Med dette køb vil et nyt serienummer blive udstedt med 12 måneders support forlænget fra deres nuværende supportudløbsdato.

oneAPI opgradering

 • Opgrader til en anden suite med yderligere muligheder, dvs oneAPI Base Toolkit til oneAPI Base & HPC Toolkit
 • Opgrader fra oneAPI Single-Node til Multi-Node
 • Med dette køb vil et nyt serienummer blive udstedt med 12 måneders support forlænget fra deres nuværende supportudløbsdato.

Kontakt os for et tilbud i dag!

Sammenligning

Intel oneAPI Toolkits Sammenligning

Intel oneAPI Toolkits sammenligningsmatrix

Support

Support

Alfasoft tilbyder betalte licenser til Intel oneAPI-software med support.

• 1 og 3 års supportmuligheder vil være tilgængelige for alle toolkits
• Yderligere års support kan tilføjes med den tilsvarende fornyelses-SKU før udløb

Support med oneAPI Toolkit omfatter

 • Fortrolig kommunikation direkte med Intels supportteknikere for at holde dine problemer private og ude af offentlige fora
 • Adgang til alle versionsopdateringer og opgraderinger, der udgives i løbet af de(de) understøttede år, samt til ældre versioner (op til 3 versioner før den aktuelle version)
 • Direkte adgang til softwareingeniører med insiderviden om værktøjerne og Intel-platformene for at hjælpe med at løse problemer hurtigt.
 • Adgang til og support til nuværende og tidligere produktudgivelser såsom Intel Parallel Studio XE og Intel System Studio.
 • Fokuseret træning og assistance i brug direkte fra Intels ingeniører.
 • Accelereret responstid til supportbilletter.
 • Adgang til et robust sæt online tutorials og selvhjælpsfora, der er bygget op gennem mange års indsats.
 • Prioriterede løsninger til problemer og funktionsanmodninger.
 • Hjælp med at forme fremtidige produkter med forslag og forbedringsanmodninger

Hvad er inkluderet i Intel Priority Support? (Video)

Uden betalt support er support til gratis værktøjer kun tilgængelig via offentlige fællesskabsfora og kun for den seneste versionsopdatering af indeværende år.

Klik her for at få adgang til Intel Support!

Priser

Priser